Składniki:
- warzywa (mrożone lub samodzielnie krojone)
- filet z miruny
- ser żółty
- przyprawy do wyboru: sól, pieprz ziołowy, sól czosnkowa, bazylia, zioła prowansalskie
- cytryna
Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje i natrzeć solą i pieprzem.
Polać sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, delikatnie podlać wodą i dusić około 30 minut.
Doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć najpierw większość warzyw, następnie wyłożyć porcje ryby i dołożyć resztę warzyw.
Na wierzch posypać starty ser żółty.
Piec w piekarniku najpierw pokryte folią przez około 30 minut, a ostatnie 10 minut bez przykrycia, w temperaturze ok. 160 stopni.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz