Składniki:
- paczka mrożonego szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml śmietanki kremowej (ja dodałam 36%)
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka słodka
- olej
- makaron spaghetti
Sposób przyrządzenia:
Ugotować makaron tak, aby nie był zbyt miękki.
Cebulę posiekać w drobną kosteczkę, a czosnek wycisnąć przez praskę.
Na głębokiej patelni, na rozgrzanym oleju, podsmażyć cebulę z czosnkiem.
Następnie dodać szpinak, wymieszać i chwilę dusić.
Do sosu dodać śmietankę i wszystko dusić na małym ogniu, cały czas dokładnie mieszając.
Doprawić przyprawami.
Kiedy szpinak z dodatkami będzie już gotowy, wrzucić do niego ugotowany makaron i wszystko dobrze wymieszać.
Ułożone na talerzu porcje posypać dużą ilością startego żółtego sera.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz