czwartek
Sałata rzymska duszona z czosnkiem i warzywami
Szybka, zdrowa przekąska
Składniki:
- 1 sałata rzymska
- ząbki czosnku (ilość w zależności od upodobania)
- sól, pieprz
- olej
- dodatki do wyboru - ja wybrałam paprykę i marchewkę
Sposób przyrządzenia:
W rondelku/garnuszku podgrzewamy odrobinę oliwy.
Wrzucamy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy. Dodajemy do niej listki sałaty, wykrojone z głąbów, delikatnie podlewamy wodą i całość dusimy pod przykryciem.
Pod koniec dodajemy posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku.
Świetnie pasuje np. z grzankami.
Tutaj urozmaiciłam startą marchewką.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz