Składniki:
- 70 g gorzkiej czekolady
- 1 jajko (całe)
- 1 żółtko
- 60 g masła
- 3 czubate łyżki cukru pudru
- 1 łyżka mąki (zwykłej)
Sposób przyrządzenia:
Masło i czekoladę rozpuszczamy w garnuszku i odstawiamy do przestygnięcia (z czekolady odkładamy dwie kanki do skruszenia na wierzch wypieku).
Jajko, żółtko i cukier miksujemy na gładką masę.
Dodajemy przestudzone masło i czekoladę, a następnie mąkę.
Całość dokładnie miksujemy i przekładamy do naczynek.
Wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
Najlepiej smakuje podany prosto z piekarnika, jeszcze ciepły :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz