Strony

poniedziałek

Botwinka z natką pietruszki i jajkiem

Składniki:

- skrzydełko kurczaka
- botwinka
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietanki 30%
- natka pietruszki - ilość wedle uznania
- łyżeczka oliwy
- jajko ugotowane na twardo - opcjonalnie

Sposób przyrządzenia:

Przygotować wywar na skrzydełku.
Botwinkę obrać, umyć i posiekać.
Wrzucić do gotującego się wywaru.
Dodać przekrojony na dwie części ząbek czosnku i gotować do miękkości botwinki.
Posiekać natkę pietruszki i dodać do zupy.
Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
Rozrobić śmietankę z gorącym wywarem i dodać do garnka.

Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Można zamiast natki dodać koperek.

 SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz