- male bułeczki
- ząbek czosnku
- pomidory suszone w oliwie
- czerwona cebula
- szpinak mrożony
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
- jajko
- szczypiorek
Sposób przyrządzenia:
Rozdrobniony czosnek, posiekane pomidory i cebulkę pokrojoną w piórka podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy z pomidorów w zalewie.
Dodać rozmrożony szpinak.
Po podsmażeniu doprawić gałką, pieprzem i odrobiną soli.
Na koniec przekładamy do miseczki i mieszamy w rozbitym jajkiem.
Bułeczki kroimy na połówki i wycinamy z nich miąższ.
Farsz, w dość sporej ilości, nakładam do bułeczek.
Bułeczki z farszem wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekamy przez około 15 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Uważając, aby bułeczki się nie przypiekły.
Po podpieczeniu, wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Można podawać na zimno lub ciepło.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz