Strony

czwartek

Bułeczki zapiekane ze szpinakowym farszem

Składniki:

- male bułeczki
- ząbek czosnku
- pomidory suszone w oliwie
- czerwona cebula
- szpinak mrożony
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
- jajko
- szczypiorek


Sposób przyrządzenia:

Rozdrobniony czosnek, posiekane pomidory i cebulkę pokrojoną w piórka podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy z pomidorów w zalewie.
Dodać rozmrożony szpinak.
Po podsmażeniu doprawić gałką, pieprzem i odrobiną soli.

Na koniec przekładamy do miseczki i mieszamy w rozbitym jajkiem.

Bułeczki kroimy na połówki i wycinamy z nich miąższ.

Farsz, w dość sporej ilości, nakładam do bułeczek.

Bułeczki z farszem wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekamy przez około 15 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Uważając, aby bułeczki się nie przypiekły.

Po podpieczeniu, wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Można podawać na zimno lub ciepło.

 SMACZNEGO :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz