Strony

czwartek

Pulpeciki w sosie pieczarkowo-tymiankowym

Składniki:

- przygotowane pulpeciki z mięsa mielonego
- mąka do obtoczenia pulpecików
- kilkanaście pieczarek
- cebula (użyłam czerwonej)
- pół małej śmietany 30%
- sól, pieprz, tymianek
- szczypta cukru
- łyżka oliwy i masła


Sposób przyrządzenia:

Pulpeciki obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Cebulkę zeszklić na rozgrzanej oliwie i maśle.
Dodać sól, pieprz i cukier.
Wrzucić pokrojone w półksiężyce pieczarki i posilić, żeby puściły wodę.
Po chwili dodać tymianek i śmietanę.
Wszystko chwilę poddusić i doprawić do smaku.
Dodać mięso i dusić około 20 minut, do wyparowania sosu.


 SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz