Przepyszne !
Składniki:
- kilka pieczarek
- kilka plastrów szynki
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej, masło
- pół kostki rosołowej
- łyżka koncentratu
- makaron spaghetti
- mała śmietana 22%
- jajko
- kawałeczek sera żółtego
Sposób przyrządzenia:
Gotujemy makaron na średnio miękki.
Szynkę kroimy w drobne paseczki, pieczarki w piórka, miażdżymy czosnek.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju z łyżką masła. rzucamy pieczarki, szynkę oraz czosnek. Dusimy 10 minut.
W oddzielnym garnuszku, w połowie szklanki gorącej wody rozpuszczamy pół kostki rosołowej.
Dodajemy łyżkę koncentratu i dokładnie mieszamy.
Roztwór dodajemy do pieczarek i cebuli i dusimy dalej przez 5 minut.
Dodajemy do tego makaron lub, jeśli patelnia jest za mała, przekładamy całość do garnka i tam dokładnie wszystko mieszamy.
Oddzielnie łączymy śmietanę z całym jajkiem i serem. Po wymieszaniu, dodajemy do potrawy i dokładnie mieszamy.
Gotujemy ok 2 minut, aż całość ładnie zgęstnieje.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz