Strony

sobota

Muffiny kakaowe z marmoladą

Składniki:

- szklanka mąki
- szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia

- szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka

- marmolada
- cukier puder


Sposób przyrządzenia:

Przygotuj dwie miseczki.
Do pierwszej dodaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj łyżką.
Do drugiej miseczki dodaj mleko, olej i jajka. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Produkty połącz ze sobą w jednej misce i wszystko razem wymiksuj.

Masę przelewaj do przygotowanych foremek, na środek nakładając pół łyżeczki marmolady.
Jeśli muffiny mają 'wylewać' się z foremek, wlej więcej masy przed pieczeniem.

Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Po wyjęciu z piecyka, posyp cukrem pudrem.


SMACZNEGO-  :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz