niedziela
Grillowany kurczak z papryką
Dzisiejsza propozycja, to grillowana pierś z kurczaka z papryką.
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- dwie łyżki oliwy, pół cytryny, tymianek
- papryka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Marynata do kurczaka: sok z połówki cytryny, oliwa, szczypta tymianku.
Piersi umyć, osuszyć papierowymi ręczniczkami, natrzeć solą i pieprzem, a następnie pozostawić w marynacie na dzień przed przyrządzaniem.
Paprykę tuż przed przyrządzaniem natrzeć oliwą, aby nie przywarła do grilla.
Świetnie pasuje do ryżu :)
Czas grillowania piersi z kurczaka - ok 25 minut,
czas grillowania papryki - ok 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz